(Video) Pentagon: ruski zrakoplovi Su-57 u Siriji ne prijete američkim operacijama

Eric Pahon, glasnogovornik američkog Pentagona, ne vidi nikakvu ugrozu po Sjedinjene Države ili njezine saveznike zbog ruske odluke o prebacivanju u Siriju svog najnovijeg lovačkog zrakoplova Su-57.

Pahon je izjavio, kako se lovac 5. generacije ne razmatra u svojstvu ugroze za američke vojne operacije, koje će se i dalje nastaviti.

Međutim, kazao je, kako primjena lovaca 5. generacije u Siriji proturječi ruskim izjavama o smanjenju njihovih vojnih snaga u regiji.

Podsjećamo: jučer su se u svjetskim medijima pojavile informacije o prebacivanju dvaju ruskih vojnih zrakoplova Su-57  u rusku zrakoplovnu bazu Hmeymim u Siriji. Također su objavljene amaterske video snimke na sirijskim društvenim mrežama, koje navodno pokazuju ta dva zrakoplova u letu u blizini spomenute ruske baze. Osim toga, jučer su objavljene informacije (bez službene ruske potvrde), kako su u bazu Hmeymim prebačena još i četiri lovca Su-35 i četiri jurišna zrakoplova Su-25, ali i špijunski zrakoplov velikog radarskog dometa A-50.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like