(Video) Lavrov: SAD priprema Europu na nuklearni napad protiv Rusije

Nastupajući na međunarodnoj Konferenciji o razoružanju u Ženevi, u srijedu, 28. veljače, ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov izjavio je kako američka vojska priprema oružane snage država članica Europske unije na primjenu taktičkog atomskog oružja protiv Rusije.

„Atomsko razoružanje ometa i očuvanje američkog nestrateškog nuklearnog oružja u Europi, koje dovodi do destabilizirajuće prakse „zajedničkih nuklearnih misija“. U okviru tih misija s grubim kršenjem Sporazuma o ne širenju (nuklearnog naoružanja) ne-nuklearne članice NATO saveza sudjeluju u planiranju primjene američkog nestrateškog nuklearnog oružja i privlači ih se na usvajanje odgovarajućih znanja. Svima mora biti jasno, kako time vojska SAD-a priprema oružane snage europskih država na primjenu taktičkog atomskog oružja protiv Rusije“, kazao je ruski šef diplomacije.

Potom je dodao kako Rusija nema razmješteno taktičko nuklearno oružje i ne provodi pripreme za njegovu primjenu. „Mi smo to oružje koncentrirali na središnjim bazama njegovog čuvanja na svom nacionalnom teritoriju. Zbog toga je postojanje u Europi američkog taktičkog oružja spremnog za primjenu ne samo rudiment hladnog rata, već i otvorena agresivna pozicija“, kazao je Lavrov.

Pri tom je izrazio nadu kako će europski građani uspjeti reći čvrsto „ne“ razmještaju oružja masovnog uništenja na svom teritoriju, „koje pripada jedinoj zemlji koja ga je već primijenila protiv stanovnika Hirošime i Nagasakija“.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like