UMJERENA“ SIRIJSKA OPORBA ODREZALA GLAVU PALESTINSKOM DJEČAKU

Prošlog je tjedna još jedno od bezbrojnih zvjerstava džihadista na teritoriju Sirije ostalo u priličnoj tišini sa strane Zapadnih medija. Iznova se s pravom postavlja pitanje – zašto? Zar dječja krv zaklanog izbjeglog palestinskog dječaka iz Aleppa uistinu vrijedi manje od krvi europskih žrtava tih istih džihadista, samo zato jer je to u interesu hladne i bešćutne geopolitike? Evo o čemu je zapravo riječ, pa prosudite sami:

Prošlog tjedna je tzv. umjerena grupacija unutar sirijske oporbe pod nazivom „Harkat Nour Din al-Zinki“ objavila video u stilu najboljih uradaka „Islamske države“, o „kažnjavanju“ 12-ogodišnjeg palestinskog dječaka uhićenog u sirijskom gradu Aleppu. Kazna se, naravno, kako to već u takvim slučajevima biva, sastojala od klanja i odsjecanja glave nedužnoj žrtvi, uz neizostavne krikove „Allahu Akbar“!

U čitavoj toj tragediji, kakvih smo se, na žalost, proteklih godina nagledali diljem Bliskog istoka i šire, još tragičnija je činjenica, da upravo ta grupacija „umjerenjaka“ uživa potporu vodeće globalne sile i deklariranog borca protiv terorizma – SAD-a, koji joj isporučuje oružje, između ostalog i protutenkovske rakete TOW.

Rasprostranjenje tog videa diljem svijeta dovelo je do međunarodnog skandala kojeg je Washington želio prikriti.

Međutim, kako internet čini svoje, na kraju je morao reagirati i američki State Department čiji je glasnogovornik Mark Toner novinarima izjavio sljedeće: „Ukoliko se to pokaže istinito i da je ta grupacija sudjelovala… Mi ćemo napraviti stanku pružanja pomoći (toj grupaciji, op.a.). Točnije, posve ćemo joj prekinuti potporu!“

Međutim, na društvenim mrežama pojavljuju se brojne fotografije džihadista iz stožera „Harkat Nour Din al-Zinki“, koje su napravljene znatno ranije od „kažnjavanja“ palestinskog dječaka – kojeg je ta grupa inače optužila za sudjelovanje u  palestinskoj „Jeruzalemskoj brigadi“ koja se bori na strani sirijskog predsjednika Assada. Na jednoj od fotografija dobro se vidi i zastava „Islamske države“ pa je time jasna i ideološka platforma te „umjerene“ sirijske oporbene grupe.





Iz navedene palestinske brigade su priopćili kako je obezglavljeni 12-ogodišnji dječak bio iz siromašne obitelji palestinskih izbjeglica pobjeglih u Aleppo.

Još je tragičnije što su na stranu džihadista stali i pojedini poznati Zapadni analitičari koji navode, kako je „staviti „Nour al-Zinki i „Islamsku državu“ u isti red apsurdo“, a kako je to napisao i na svojoj društvenoj stranici objavio glavni analitičar washingtonskog Instituta za Bliski istok Charles Lister.

Ali čitavoj ovoj političko-medijsko-analitičkoj perverziji usta je možda najbolje zatvorio profesor bostonskog Northeastern University Max Abrahms, riječima na svojoj Twitter stranici: „Ako muškarac viče „Allahu Akbar“ i reže dječju glavu na Zapadu, on je terorist. Ukoliko to radi u Siriji, on je umjereni pobunjenik“





A o kakvim se „umjerenjacima“ koji se bore protiv „krvoločnog“ Assada radi, i kolika je doza njihovog „kajanja“ zbog ubojstva palestinskog dječaka, možda najbolje svjedoči njihova reakcija nakon „podignute bure“. Naime, njihov borac i vjerojatni egzekutor nesretnog dječaka Bashar Fando na svojoj je   facebook stranici napisao: „Mi zapravo ne znamo, možda ga je bolje bilo skuhati…“.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like