Ukrajina nudi nagrade vojnicima u slučaju da naprave određene stvari

Ukrajinska vlada je odobrila mjeru kojom se svojim vojnicima daje dodatni dopust ako unište rusku vojnu opremu. Cilj ovog poteza je motivirati vojnike na prvoj liniji. Prema novoj mjeri, ukrajinski vojnici će dobiti pet dana dopusta nakon potvrde da su neutralizirali ruski ratni zrakoplov ili ratni brod, piše The Defense Post.

Dodatno, uništavanje neprijateljskih protuzračnih obrambenih sustava i oklopnih vozila bit će jednako četiri, odnosno tri dana odmora. Kraći odmor bit će omogućen vojnicima koji su u stanju uništiti druge vrste vojne opreme, poput bespilotnih letjelica Shahed koje je isporučio Iran.

Bonusi i nagrade

Kijev je ranije ponudio nagrade ruskim vojnicima do 500 000 dolara ako promijene strane i predaju rusku vojnu opremu.

Ipak, Rusija je značajno velikodušnija u davanju bonusa vojnicima koji u Ukrajini uništavaju oružje koje je dopremio Zapad. U lipnju 2023. ruska je vlada rekla da će osigurati 100 000 rubalja (1000 eura) vojnicima koji unište neprijateljski tenk i 50 000 rubalja (500 eura) onima koji neutraliziraju oklopno vozilo.

Državni oglasi također su tvrdili da se ruskim vojnicima nudi 57 000 rubalja za svaki kilometar osvojene zemlje u ratom razorenoj zemlji, ako sudjeluju u prodoru. Ruske privatne tvrtke su nudilo mnogo veće nagrade za zapljenu specifičnog zapadnog oružja za koje su bile zainteresirane.





Umorni vojnici

Odobravanje godišnjeg odmora vojnicima značajan je potez za Ukrajinu jer se vojnici bore s iscrpljenošću nakon više od dvije godine rata. Vojnici na prvoj liniji dugo su se žalili na nedostatak odmora od bojnog polja. “Doživljavali smo pucanje više od 20 sati u komadu”, rekao je jedan ukrajinski vojnik ranije Reutersu i dodao: “Borbe bez prestanka, napadi, evakuacije… Nismo baš svježi i sada moramo smoći snage”. Ipak, upitno je koliko će tri dana odmora dodatno potaknuti ukrajinskog vojnika da uništi tenk.

Rusija jako želi ovo vozilo koje koristi Ukrajina: Podigli nagradu za hvatanje





Komentari

komentar

You may also like