Tržište dionica: najgori početak kvartala od 1930. g.

Početak novog kvartala na američkom tržištu dionica karakterizira još jedan veliki pad. Štoviše, radi se o najgorem startu II. kvartala još od vremena Velike depresije iz 1930.g..

Zerohedge

Glavni tržišni indeksi izgubili su oko 3%, dosegnuvši minimume s početka veljače. Pa iako se analitičari pojedinih banaka trude pronaći nekakve povode za optimizam, pad se nastavlja praktički bez zaustavljanja. Teško je očekivati da će investitori poželjeti reinvestirati novac na padajuće tržište, puno prije će biti da će bilo kakvi pomak cijena dionica prema vrhu biti povod za nove prodaje.

Zerohedge





Osim sveopće negative, na tržištu investitora plaši i “trgovinski rat” između SAD-a i Kine. Dvije zemlje izmjenjuju napade, objavljuju mjere i protumjere iako još uvjek postoji dovoljno vremena za pregovore i njihov povratak u normalu budući da sve one na snagu stupaju tek u svibnju.

Odvojeno treba promatrati pitanje tvrtke „Tesla“ i njezino teško financijsko stanje, sniženje rejtinga do razine „smeće“ i pad dionica i obveznica. U ponedjeljak su dionice tvrtke pale za još 5%, a obveznice pokazuju okomiti pad.





Zerohedge

Pad na američkim tržištima dionica nije previše utjecao na devizno tržište. Odnos euro/dolar je tijekom trženja dan završio s minimalnim promjenama. Međutim, pad je doživjelo tržište nafte čiji su se indeksi srušili za cca 3%. Tako se barel nafte Brent spustio niže od 68 dolara.

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like