Prva velika organizacija unutar sirijske oporbe na jugu zemlje prešla na stranu Assada

Vođa najveće oružane organizacije unutar oporbene „Slobodne sirijske vojske“  „Tajamaya al Wiat al-Umari“, Waji abu Sles, izjavio je, kako njegove snage prelaze na stranu vojske Bashara Assada. Izjava je uslijedila nakon pregovora sa sirijskom vladom uz rusko posredništvo.

„Ja i moja braća po oružju otvaramo pristup sirijskoj vojsci u naša naseljena mijesta: Jaddal, Deir-Dama i Al-Shiyah, gdje ćemo podignuti stijeg Sirijske Arapske Republike“, izjavio je Abu Sles.

Pri tom je dodao kako navedeni teritoriji od petka, 22. lipnja, prelaze u ruke zakonite sirijske vlade u Damasku, a oružana organizacija s njim na čelu sudjelovat će u borbi protiv terorističkih organizacija „Islamska država“ i „Jabhat al-Nusra“ na jugu zemlje.

Ruski izvori iz Središta za pomirbu između vlade i umjerene sirijske oporbe potvrdili su u subotu ove informacije i izvijestili, kako su do večeri, 22. lipnja, prve postrojbe sirijske vojske ušle u Damu i Al-Shyah, koje se nalaze u „Južnoj zoni deeskalacije“ (na jugo-zapadu Sirije, uz granicu s Izraelom i Jordanom, op. GN.).

 

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like