Musk odbija obrisati objavu Medvedeva na Twitteru o tome kako Ukrajina ne treba postojati

Američki poduzetnik Elon Musk, koji je na čelu Tesle i SpaceX-a i vlasnik Twittera, odbio je izbrisati izjavu koju je ranije objavio zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na društvenoj mreži Twitter.

Jedan od pretplatnika na Twitteru ranije je skrenuo pozornost Muska na Medvedevljev tweet u subotu u kojoj je Medvedev izjavio zašto Ukrajina više nikome ne treba. Američki milijarder je odgovorio da su sve vijesti u određenoj mjeri propaganda i da ljudi trebaju sami donositi odluke o tome što vjerovati te da Twitter nema za cilj ograničavanje ili promoviranje stavova koji proizlaze iz ruskih državnih struktura.

Musk je ranije izjasnio kao “apsolutist” slobode govora, ali je cenzurirao novinare koji su prenosili lokacije njegovog privatnog aviona. Musk je tada objasnio da su time ugrozili sigurnost njegove obitelji da će Twitter brisati objave koje se mogu opisati kao tzv. doxxing (objave od adresi ili lokaciji pojedinaca koje bi mogle dovesti do napada).

U travnju prošle godine Twitter je najavio da će blokirati korisnike društvenih mreža koji imaju račune povezane s državnim tijelima koji navodno ograničavaju pristup “otvorenom internetu”. Glasnogovornik tvrtke tada je rekao da će mjera prvenstveno utjecati na rusku vladu i da će uključivati ​​više od 300 računa.

Medvedev: Ukrajina će prestati postojati jer nikome nije potrebna





Komentari

komentar

You may also like