Mediji: FBI nije mogao dokazati veze Trumpovih suradnika s Rusijom

Američki FBI i Ministarstvo pravosuđa nisu mogli potvrditi informaciju iz „Trumpovog dosjea“, glede povezanosti ljudi iz njegovog okružja s Rusijom, navodi medij Washington Examiner pozivajući se na vlastite izvore.

Prema navodima tog medija, FBI je prvi dio dokumentacije po toj tematici dobio u srpnju 2016. godine, a ostale dokumente – u vrijeme predizborne kampanje. FBI je imao više od godinu dana za njihovo proučavanje.

U kolovozu 2017.g., odbor za obavještajne poslove američkog Kongresa zatražio je od FBI-a i Ministarstva pravosuđa izvješće, koliko su utemeljene informacije iz „dosjea“. Spomenuta državna tijela odgovorila su kako „nisu mogli utvrditi pravovaljanost optužbi o dogovoru između ruske vlade i Trumpove kampanje“, priopćio je izvor spomenutog američkog medija.

Prethodno je New York Times pisao, kako su se članovi Demokratske stranke i Trampovi protivnici unutar Republikanske stranke, 2015.g., kada je milijarder postao predsjednički kandidat, obratili istražnoj tvrtci Fusion GPS, da bi polučili Trumpov dosje. Za to je bilo potrebno saznati informacije o njegovim slabostima i skandalima povezanim s biznisom.

U lipnju 2016.g. Fusion GPS pozvao je britanskog agenta iz MI-6 Christophera Steelea. U dostavljenom anonimnom dokunentu navodi se kako „ruski agenti“ posjeduju kompromitirajuće informacije o Trumpu. Bijela kuća opovrgnula je sadržaj iz „dosjea“.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like