Izraelski zrakoplovi napali položaje sirijske vojske blizu Damaska

Izraelski zrakoplovi izvršili su napad na sirijski teritorij iz zračnog prostora Libanona. Prema informacijama sirijskog vojnog zapovjedništva, izraelske zračne snage su rano jutros, 9. siječnja, napali neimenovani objekt sirijske vojske u zoni Quteitra, u blizini Damaska. Osim počinjenja materjalne štete, u priopćenju nije rečeno je li u napadu bilo žrtava. Sirijsko zapovjedništvo tvrdi kako je njihova PZO uspjela uništiti nekoliko izraelskih raketa i da je gađala izraelski zrakoplov koji je obavljao napad.

Treba podsjetiti kako izraelske zračne snage povremeno napadaju ciljeve na sirijskom teritoriju u zoni Golanske visoravni i u regiji Damask. Glavni cilj tih napada su položaji libanonskog šijtskog pokreta Hezbollah i baze sirijske vojske, koje se, prema informacijama  izraelske vojne obavještajne službe, koriste za smještaj iranskih vojnika.

Danas je izraelski premijer Benjamin Netanjahu, na susretu s veleposlanicima zemalja NATO saveza, izjavio, kako Izrael djeluje s ciljem sprječavanja dostave suvremenog naoružanja pokretu Hezbollah preko sirijskog teritorija.

„Mi se pridržavamo dugoročne politike ne dopuštanja dostave Hezbollahu naoružanja preko sirijskog teritorija, koje bi promijenilo pravila igre“, izjavio je izraelski premijer. To se prije svega odnosi na raketne i protutenkovske sustave, i rakete većeg dometa.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like