Israel Hayom: ‘Ubijajte prljave i smrdljive Francuze…’

SAD i Rusija preuzeli su odgovornost (zasluge, op.GN.) za prošlotjednu likvidaciju glasnogovornika „Islamske države“ Abu Muhammeda al-Adnanija. 39-ogodišnji Al-Adnani odgovoran je za mobilizaciju mladih zapadnoeuropskih muslimana s ciljem izvršenja terorističkih napada u Europi, navodi izraelski medij Israel Hayom (original teksta).

Evo kako glasi poziv Al-Adnanija muslimanima Zapadne Europe (video je objavljen na internetu): „Ako vi možete uništavati europske ili američke nevjernike, poglavito podle i prljave Francuze, uzdajte se u Allaha i ubijajte ih na bilo koje načine… vojnike i civile“. Abu Muhammed al-Adnani nije pozivao samo na ubojstva „Židova i kršćana“. On je neposredno odgovoran za terorističke akcije izvan okupiranih teritorija „Islamske države“. Prema mišljenju stručnjaka, upravo on stoji iza terorističkih napada u Francuskoj, u studenom 2015. godine, kada je poginulo 130 ljudi, a ranjeno više od 400.

Likvidacija glasnogovornika ISIL-a omogućuje pretpostavke o tome, da se u vrhu terorističke organizacije nalazi suradnik zapadnih obavještajnih službi koji im daje točne informacije. Ali svaki stručnjak za islamski terorizam zna, kako likvidacija vođa i viših zapovjednika terorističkih organizacija ne predstavlja za njih ništa kritično. Na njihova mjesta dolaze drugi. Svojedobno, likvidacija Osame Bin Ladena nije dovela do nestanka „Al-Qaide“. Npr., sirijski ogranak te organizacije danas nadzire pograničnu zonu te zemlje s Izraelom, uz Golansku visoravan.

Pogibija u svetom ratu u ime Allaha predstavlja veliku čast i Abu Muhammed al-Adnani će zbog toga biti proglašen „šahidom al-Adnani“ (mučenikom, op. GN.). Sve to ne znači kako napori uloženi u likvidacije vođa islamističkih organizacija nisu nužni. Takvi napadi slabe radikalne organizacije prinuđavajući ih na provedbu reorganizacije unutar svojih redova, siju nepovjerenje unutar boraca i dovode do unutarnjih razdora, a također uništava najiskusnije „specijaliste“ za planiranje terora.

Stvarne vojne akcije protiv islamista moraju se provoditi uz iskorjenjivanje ideologije kojom se hrane teroristi. Prošlog tjedna francuske sigurnosne snage izvele su raciju u džamiji koja se nalazi u jednom prigradskom naselju Pariza. Tamo se nalazila opremljena jedna čitava islamistička škola, u kojoj su muslimanska djeca izučavala temelje radikalne salafitske ideologije, zasnovane na mržnji prema kršćanima, židovima i svim vrijednostima zapadne civilizacije. Upravo toj džamiji pripadalo je 12 osoba koji su činili džihadističku mrežu koja je vrbovala mlade ljude kao borce za „Islamsku državu“ u Siriji, zaključuje izraelski medij Israel Hayom.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like