‘Islamska država’ koristi novu rutu za ulazak u Europu!

Turski medij Hürriyet Daily News objavio je 11. srpnja informaciju prema kojoj je teroristička organizacija „Islamska država“ počela koristiti novu rutu za prebacivanje svojih boraca na prostor Europe. Uz one već poznate, preko Libije i Sredozemnog mora do talijanske obale, i preko Turske na teritorij Grčke, sada se radi o novom kanalu koji se proteže preko Azerbajdžana, Gruzije i Cipra, navodi turski dnevnik pozivajući se na obavještajne izvore.

„Islamska država“ je, navodno, od svojih boraca zatražila izvođenje niza terorističkih napada na Azerbajdžan, čije bi žrtve trebale biti pripadnici sigurnosnih snaga te zemlje i članovi njihovih obitelji. Također je navedeno kako džihadisti namjeravaju nastaviti napade na Tursku, a što predstavlja čin odmazde zbog turskih vojnih akcija protiv ISIL-a i uhićenja njegovih boraca. Kao svoje ciljeve „Islamska država“ je u Turskoj izabrala kurdske javne djelatnike, policajce i vojnike u Ankari, Istanbulu i regiji Izmir, navodi turska novina.

Zbog pojačanih terorističkih aktivnosti u zemlji koje su potresle tamošnju i svjetsku javnost, turske vlasti su proglasile povišen stupanj sigurnosti od terorističkih ugroza.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like