(Video) Turska priprema 100 vojnih zrakoplova za masovni napad na Izrael

Čini se kako Britancima nikada dosta senzacionalizma, konspirologije  i afera, kako onih klasičnih, špijunskih, tako i onih političkih i vojnih, a svima im je, uglavnom, zajedničko to – da se u negativnom svjetlu prikazuju čitave vlade, države ili državni dužnosnici koji eto, smišljaju i provode opasne poteze koji mogu ugroziti čitavi svijet. Tada se redovito na sceni pojavljuje britanski „James Bond“ koji stvari ponovo dovodi u kozmički red.

Tako je britanski medij „Exspress“ prije dva dana objavio vijest o tome, da turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozva na formiranje „islamske vojske“ za zajedničku borbu protiv Izraela.

Turska priprema 100 vojnih zrakoplova i 500 jurišnih helikoptera za prodor u Izrael. Spomenuti britanski medij prenosi riječi stručnjaka koji govore kako turska vlada razmišlja o početku masovnog vojnog napada na izraelski teritorij, što je izazvalo veliki odjek u europskoj javnosti.

Turska vlada može pokrenuti Treći svjetski rat jer se radi o velikoj zračnoj ofanzivnoj operaciji na izraelski teritorij. „Express“ navodi, kako bi u operaciji moralo sudjelovati najmanje 100 bojnih zrakoplova i oko 500 helikoptera. Prema informaciji dostavljenoj stručnjacima, u stvarnosti, turski predsjednik Erdogan predlaže osnivanje „Vojske Islama“, koja bi uključivala 57 država-članica Organizacije za islamsku suradnju (Organisation of Islamic Cooperation), i nanošenje razornog napada na Izrael. To u stvarnosti znači, kako planovi turskog čelnika podrazumijevaju najveću napadačku zračnu operaciju u povijesti čovječanstva.

Nezavisni analitičari u članku britanskog medija vide golemu količinu propagande, a k tome, državama Zapada se ne sviđa što se Turska uključila u vojnu operaciju u Siriji, gdje faktički, zbog uloge Rusije, surađuje sa sirijskim predsjednikom Basharom Assadom, u potpunosti ignorirajući Sjedinjene Države i Europsku uniju.

Čini se kako britanski medij “zaboravlja” napomenuti kako Turska vrlo dobro zna da Izrael posjeduje atomsku bombu (prema procjenama pojedinih, dobro upućenih analitičara, njihov broj iznosi 80), iako Izrael, formalno, ne spada u red nuklearnih država.





 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like