(Video) Ruski strateški bombarderi preletjeli Iran i Irak i bombardirali teroriste u Deir ez-Zouru i Idlibu

Čini se kako Rusija pojačava svoje vojne aktivnosti u Siriji i da time, prije svega SAD-u, jasno daje do znanja kako nije spremna ni na kakve ustupke i vršenje pritisaka na vladu u Damasku po pitanju njezinog odustajanja od oslobađanja dijelova regije Deir ez-Zour istočno od rijeke Eufrat, a koje upravo provodi sirijska vojska uz potporu ruskih zračnih snaga.

Sinoć je rusko Ministarstvo obrane objavilo kako su njihovi  strateški bombarderi Tu-95MS izvršili napade krilatim raketama X-101 (Kh-101 po NATO terminologiji) na ciljeve terorističkih organizacija u Siriji.

Zrakoplovi su poletjeli iz zračne baze „Engels“ i preletjeli teritorije Irana i Iraka, a u 12:06 sati izvršili su napade na ciljeve „Islamske države“ i „Jabhat al-Nusre“ u sirijskim regijama Deir ez-Zour i Idlib.

Uništena su zapovjedna središta terorista, skrovišta boraca i tehnike, kao i skladišta naoružanja, kaže se u priopćenju.

Također se navodi, kako su se svi ciljevi napada nalazili izvan naseljenih zona, kao i na sigurnoj udaljenosti od baza američkih specijalaca i boraca „Sirijskih demokratskih snaga“ (SDF) (čiju okosnicu čine postrojbe sirijskih Kurda, uz lokalna arapska plemena, op. GN.).

Tijekom operacije, Tu-95 preletjeli su oko 7 tisuća kilometara, uz dolijevanje goriva u zraku iz zrakoplova-tankera Il-78. U pratnji streteških bombardera bili su lovci Su-30 i Su-35 koji su stacionirani u ruskoj bazi „Hmeimim“ u Siriji.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like