(Video) Rusija i Indonezija potpisale ugovor o kupnji 11 ruskih zrakoplova Su-35

Nakon demonstracije svojih zračnih snaga i protuzračne obrane u stvarnim ratnim uvjetima sirijskih bojišnica, koje s velikom pozornošću prate potencijalni kupci naoružanja iz čitavog svijeta, poglavito arapskih i drugih islamskih zemalja, Rusija nastavlja s intenziviranjem izvoza tamo demonstriranog oružja, prije svega suvremenih zrakoplova koji su se pokazali vrlo učinkoviti u tamošnjim složenim klimatskim uvjetima. Neki od njih su po prvi put iskusili stvarne ratne uvjete. Prije svega je riječ o jednom od najsuvremenijih ruskih višenamjenskih lovaca  Suhoj-35 (Su-35).

Jučer su ruski mediji objavili vijest kako je tamošnja državna tvrtka za izvoz oružja „Rosoboroneksport“ potpisala ugovor s indonezijskim Ministarstvom obrane o prodaji i isporuci 11 aparata Su-35, što su potvrdili i indonezijski vojni izvori..

Predstavnik MO Indonezije, u komentaru za portal SINDOnews, također je potvrdio potpisivanje ugovora.

Sklapanje posla potvrdio je još jedan indonezijski portal, Jane’s .

Podsjećamo: indonezijski ministar obrane Ryamizad Ryacudu  je u rujnu 2015. g., izjavio o zainteresiranosti njegove zemlje za nabavku ruskih vojnih zrakoplova.

Ovim činom Indonezija je postala drugi uvoznik suvremenih ruskih Su-35, nakon Kine.





Indonezija je najveća islamska zemlja svijeta s oko 240 milijuna stanovnika, i ćetvrta po redu država s najvećim broju stanovnika na svijetu.

 





 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like