Uhićen brat iranskog predsjednika Rohanija zbog financijskih malverzacija

Agencija France Presse izvjestila je  kako je u Iranu uhićen mlađi brat iranskog predsjednika Hasana Rohanija, Hosssein Fereydoun. Optužen je za financijske malverzacije, navodi AFP pozivajući se na glasnogovornika iranskog suda.

„Jučer je bio uvjetno pušten ali kako se nije pridržavao postavljenih uvjeta, stavljen je u pritvor“, navodi izvor AFP-a.

Protiv Fereydouna i niza drugih osoba provodi se nekoliko istražnih radnji. Neki od osumnjičenih su uhićeni, izjavio je neimenovani izvor.

Britanski BBC je objavio, kako je brat iranskog predsjednika bio upleten u skandal vezan uz povišenje plaća menadžerima državne osiguravajuće tvrtke. On je poricao svoju krivnju.

Hosssein Fereydoun je 2015. godine bio posebni izaslanik Teherana u pregovorima s međunarodnom zajednicom oko iranskog nuklearnog programa.

Radi se o vrlo neobičnoj vijesti koja je teško zamisliva i u najvećim Zapadnim demokracijama, koje se rado kite svojim pravosudnim i sveopćim dosezima, stečevinama i jednakošću zakona pred svima, a eto, pravosuđe jednog toliko ocrnjivanog „nedemokratskog“ Irana u stanju je uhititi i optužiti i brata samog predsjednika države.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like