Sirijska vojska osvojila dominantnu uzvisinu u zoni Palmire

Sirijski mediji, pozivajući se na vojne izvore, danas izvješćuju, kako je sirijska vojska, uz potporu savezničkih postrojbi na terenu, izbacila borce terorističke organizacije „Islamska država“ sa strateški važne uzvisine jugo-istočno od Palmire.

Do nedjelje na večer, sirijski vojnici uspostavili su nadzor nad brdom visokim 939,5 metara, koje je dominantno u tamošnjem brdskom masivu Al-Hajal. Teroristi su imali velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici, kaže se u priopćenju.

Podsjećamo, kako je prošli tjedan sirijska vojska stavila pod nadzor strateški važno križanje, udaljeno pet kilometara od Palmire. Nakon utvrđivanja položaja u kompleksu autoškole, vojska tu zonu koristi kao bazu za čišćenje okolnih uzvisina od terorističkih snaga. Nakon što ta zadaća bude u potpunosti izvršena, bit će moguće sigurno premiještanje glavnine vojnih snaga prometnicama prema samoj Palmiri.

Sirijska vojska je 14. veljače oslobodila i najveće sirijsko nalazište plina – Hian, zapadno od Palmire.

Napominjemo, kako su sredinom prosinca prošle godine Palmiru ponovo zauzeli borci „Islamske države“, učinivši to paralelno s oslobađanjem istočnog Aleppa od strane sirijske vojske, i na taj način bacili sjenu na tu najveću vojnu pobjedu Damaska od otpočinjanja sirijskog građanskog rata krajem 2011. godine.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like