Rusko zrakoplovstvo napalo opskrbne kanale terorista sjeverno od Aleppa!

Rusko i sirijsko zrakoplovstvo izvršilo je niz napada na stratešku komunikaciju sjeverno od grada Aleppa. Prema agenciji France Presse, to je prvi raketni i bombaški napad ruskih zrakoplova u toj regiji nakon potpisanog primirja 27. veljače ove godine.

U protekla 24 sata zrakoplovi su izvršili čak 40 napada na logističke objekte i položaje islamističkih snaga uz auto-cestu „Castello“, koja predstavlja komunikacijsku arteriju i ključnu prometnicu za povezivanje islamista koji drže dio grada Aleppa (t.o. „Jabhat al Nusra“) sa sirijsko-turskom granicom. Preko nje iz Turske dolazi veliki broj svježih snaga (novih boraca i oružja) koji se priključuju „Al.Nusri“ i „Ahrar ash-Shamu“ (grupaciji blisko vezanoj za „Al-Nusru“ i koju Rusija smatra terorističkom, a SAD i Turska umjerenom oporbom).

Podsjećamo, kako je ruski ministar obrane Sergej Šojgu 20. svibnja pozvao SAD da zajedno s ruskim snagama od 25. svibnja počmu vršiti koordinirane zračne napade po položajima terorističkih organizacija, poglavito u regiji Aleppo. Ali ubrzo je stiglo priopćenje iz Pentagona koji je taj prijedlog odbacio, navodeći, kako se neće ići ni u kakve zajedničke vojne akcije s Rusijom. Nakon toga Moskva je najavila svoje individualne zračne akcije na komunikacijske kanale i terorističke grupacije koje se iz Turske prebacuju u Siriju te se, nakon najnovijih akcija ruskog zrakoplovstva, čini kako se te najave i ostvaruju, i to prije 25. svibnja jer taj datum odbijanjem američke suradnje ionako više ne znači ništa.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like