Rusko Ministarstvo obrane priopćilo o početku uništenja „Jabhat al-Nusre“ u regiji Idlib

U ponedjeljak, 22. siječnja, rusko Ministarstvo obrane priopćilo je kako je sirijska vojska počela operaciju protiv terorističke organizacije „Jabhat al-Nusra“ u istočnom dijelu regije Idlib.

U okruženju sirijskih snaga našlo se više od 1500 boraca „Jabhat al-Nusre“ i sada se krenulo u njihovu likvidaciju. Borci „Al-Nusre“ raspolažu tenkovima, transporterima, topništvom i minobacačima.

Ofanziva sirijske vojske na regiju Idlib počela je početkom siječnja. Samo u jučerašnjem danu sirijske snage pod vodstvom generala Suheila al-Hassana, zapovjednika elitne postrojbe „Tigar“ (sudjelovale su u bitkama za oslobođenje grada Deir ez-Zoura na istoku zemlje), probile su se 6 kilometara sjeverno od strateške zračne luke Abu-Duhur koju su oslobodili dan ranije nakon snažnog otpora islamističkih boraca. Ta zračna baza bila je u rukama islamista od rujna 2015. godine, a do tada je bila posljednje uporište sirijske vojske u toj regiji.

Sirijska vojska oslobodila je čak 24 naselja, a do grada Idliba – glavnog uporišta „Jabhat al-Nusre“ – sada je dijeli manje od 40 kilometara.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like