Ruski zrakoplovi uništili više od 120 boraca IS“ u blizini Palmire (Video)

Ruska agencija RIA Novosti izvjestila je, pozivajući se na izvor iz ruskog Ministarstva obrane, kako su ruski vojni zrakoplovi 25. svibnja napali kolonu vozila s borcima „Islamske države“, koji su se iz sirijskog grada Rakke kretali u smjeru Palmire. U napadu je uništeno 39 pick up-ova s naoružanjem.

Isti izvor je izjavio kako su se ISIL-ovci dogovorili s prokurdskim snagama iz sastava „Sirijskih demokratskih snaga“ (SDF), o izlasku iz Rakke prema gradu Palmiri u središtu zemlje. Kurdi su za njih namjeravali otvoriti sigurnosni „južni koridor“ i omogućiti im neometan izlaz iz grada. Ruske zračne snage su za to doznale i akcijom spriječile dislokaciju terorista.

Trenutačno ruske bespilotne letjelice (dronovi) neprestance, 24 sata dnevno, vrše nadzor  prometnica prema kojima teroristi iz „Islamske države“ mogu napustiti Rakku. Akciji njihovog uništavanja, osim zrakoplova i helikoptera ruskih zračnih snaga, priključile su se i postrojbe iz Snaga za specijalne operacije, navodi spomenuta ruska novinska agencija.

https://ria.ru/video/20170525/1495083932.html

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like