Rusija u Siriju prebacila još dva lovca 5. generacije Su-57

Rusija je u svoju zračnu bazu Hmeymim u Siriji prebacila još dva višenamjenska lovačka zrakoplova Su-57 pete generacije. Time se njihov broj, u toj, ratom zahvaćenoj zemlji, povećao na četiri takva zrakoplova, izvjestila je ruska agencija Sputnik Arabic (arapskojezični medij) pozivajući se na lokalne izvore

U četvrtak, 22. veljače, objavljene su prve medijske informacije o prva dva prebačena ruska zrakoplova Su-57 u Siriju, iako službene potvrde tih informacija nema, ali nema niti njihovog demantija.

Danas je predsjednik odbora za osiguranje razvoja vojno-industrijskog kompleksa u ruskom parlamentu (Dumi) Vladimir Gutenev, komentirajući najnoviju vijest, izjavio, kako je uvjeren da će pojava ruskih isturenih frontalnih lovačkih zrakoplova u Siriji biti obuzdavajući čimbenik „za zrakoplove određenih država, koji se povremeno zalijeću“ na teritorij Arapske Republike (Sirije).

U intervjuu za američki medij The National Interest, glavni znanstveni suradnik Instituta za Daleki istok Ruske akademije znanosti (RAN) Vasily Kashin, izjavio je, kako je glavni cilj zrakoplova Su-57 u Siriji testiranje njegovog radarskog sustava u uvjetima sličnim onim ratnim (ma što da ta izjava, zapravo, znači, budući da se u Siriji ne radi o približno, već o stvarno ratnim uvjetima, op- GN.).

Podsjećamo: zrakoplov Su-57 (po NATO klasifikaciji PAK FA) prvi je ruski lovac pete generacije. Prvi put poletio je 2010.g., a nakon nedavnog testiranja leta s potpuno novim motorom (proizvedenim isključivo za taj zrakoplov), njegov službeni ulazak u sastav ruske zračne i svemirske vojske bit će iduće godine, do kada im se mora isporučiti prvi kontingent od 12 aparata Su-57.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like