Putin o ruskom vojnom odgovoru: Nitko nas nije slušao. Poslušajte nas sada!

U svojoj poslanici ruskom parlamentu od četvrtaka, 1. ožujka,  ruski je predsjednik Vladimir Putin izjavio kako će se u Rusiji pronaći, čime odgovoriti na vojne izazove Zapada. Istovremena testiranja nekoliko vrsta novog tajnog oružja uspješno su završila, i sada se oni nalaze u bojevoj funkciji ruskog Ministarstva obrane.

Govoreći o aktualnom stanju u svijetu, postojećim rizicima i ugrozama, ruski predsjednik je naglasio kako su svi ruski prijedlozi o zajedničkom radu na protuzračnoj obrani bili odbačeni od strane SAD-a. Zbog toga je Rusija učinila odlučni korak u izgradnji novog strateškog oružja, od kojeg se ne može zaštititi i koje može uništiti cilj na bilo kojoj točci planeta, kazao je ruski čelnik.

To se odnosi na bespilotne podmorske aparate, sposobne se kretati na najvećim dubinama, krstareću raketu s najjačim nuklearnim punjenjem, neuhvatljivoj za proturaketnu i protuzračnu obranu, nebalističke rakete, kao i nadzvučno i lasersko oružje.

„Nas nitko nije slušao. Poslušajte nas sada“, kazao je ruski vođa Vladimir Putin, nakon čega je dobio buran aplauz zastupnika obaju domova ruskog parlamenta.

Pri tom je arhitekte novog ruskog strateškog oružja nazvao „herojima našeg doba“. Također je naglasio kako su zalog ruske vojne moći domovini predani časnici i vojnici, jer će novo oružje, kojim Rusija već raspolaže, „prije ili kasnije izraditi ili ga se domoći i druge države“.

Geoplitika.news današnji Putinov govor smatra jednim od njegovih najsnažnijih vanjskopolitičkih obraćanja domaćoj i svjetskoj javnosti još od vremena njegovog čuvenog govora na Munchenskoj konferenciji o međunarodnoj sigurnosti 10. veljače 2007.g., kada je iznio stavove koji su tada (pogrešno) stavljeni pod znak sumnje u njegovu odlučnost, i kada je  upozorio, kako Rusija više neće mirno promatrati političke i vojne poteze Zapada koji u sebe ne uključuju i ruske nacionalne interese.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like