Pentagon upozorio Assada da ne napada američke snage u Siriji

Američki general Kenneth McKanzie, glasnogovornik združenog stožera američkih oružanih snaga, prokomentirao je riječi sirijskog predsjednika Bashara Assada da je sirijska vojska spremna silom osloboditi čitav teritorij Sirije. General je kazao, kako bi napad na američke snage i njihove saveznike bila „loša ideja“.

Između američkih saveznika i provladinih snaga  događaju se oružani incidenti, međutim, gledano u cijelosti, strane uspijevaju izbijegavati velike sukobe. Na sjeveru i istoku Sirije veliki dio teritorija nadziru prokurdske snage SDF koje podupire Washington.

U nedavnom intervjuu za RT, sirijski predsjednik je, govoreći o skorom potpunom porazu ekstremističkih i terorističkih snaga i uspostavi primirja na teritoriju zapadno od Eufrata, kazao, kako ostaje još samo jedan problem – postrojbe SDF-a – s kojima do sada nije bilo nikakvih pregovora. Damask će se i s njima nastojati dogovoriti, kao što je to učinio i s ostalim oporbenim oružanim organizacijama za uspostavu ustavno-pravnog poretka. Međutim, ukoliko SDF ne bude želio pregovarati sirijska će vojska silom osloboditi čitav preostali dio zemlje, izjavio je u intervjuu Assad, naglasivši, kako SAD moraju napustiti Siriju.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like