Pentagon izvjestio o likvidaciji šefa afganistanske „Islamske države“

Agencija Reuters prenjela je u subotu, 15. srpnja, izjavu američkog Pentagona o tome, kako je tijekom napada na stožer afganistanske podružnice „Islamske države“ u tamošnjoj regiji Kunar, ubijen njezin čelnik Abu Sayed.

U priopćenju je rečeno, kako je početkom tjedna ubijeno još nekoliko članova te terorističke organizacije. „Taj napad značajno će narušiti planove terorista o njihovom širenju unutar Afganistana“, kazano je u Pentagonu.

Podsjećamo, radi se o drugom velikom uspjehu u borbi protiv „Islamske države“ nakon što je nedavno potvrđena vijest o ubojstvu čelnika i utemeljitelja te organizacije Abu Bakr al-Bagdadija, na teritoriju Sirije, u regiji Rakka, o čemu su još krajem svibnja izvjestili ruski i iranski vojni izvori, a prošli tjedan za izvjesni bliskoistočni medij potvrdili i izvori unutar samog ISIL-a, uz napomenu, kako se priprema proglašenje novog čelnika te terorističke organizacije. Pogibiju „kalife“ Al-Bagdadija, u utorak, 11. srpnja, potvrdio je i „Sirijski opservatorij za ljudska prava“ sa sjedištem u Londonu.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like