Pence: SAD priprema najoštrije sankcije protiv Sjeverne Koreje

Washington će uskoro objaviti nove oštre sankcije protiv Sjeverne Koreje, kako bi Pjongjang odustao od programa razvoja nuklearnog naoružanja, izjavio je američki potpredsjednik Mike Pence.

Pence je Sjevernu Koreju nazvao „najtiranskijim i ugnjetavajućim režimom na planetu“.

Nastupajući u Tokiju, uoči Zimske olimpijade u Južnoj Koreji, Pence je obećao kako će SAD i njihovi saveznici, uključno i Japan, vršiti maksimalni pritisak na Pjongjang, sve dok tamošnja vlada ne poduzme korake prema „potpunoj i nezaustavljivoj denuklearizaciji, koja će biti provjerljiva“.

„… SAD će ubrzo obznaniti najoštriji i najagresivniji krug gospodarskih sankcija prema Sjevernoj Koreji. I mi ćemo nastaviti izolaciju Sjeverne Koreje, dok ona ne odustane od svog atomskog i balističkog raketnog programa odmah i zauvjek“, izjavio je Mike Pence nakon susreta s japanskim premijerom Shinzo Abeom.

Nakon razgovora, koji se odnosio na suradnju SAD-a i Japana u obrambenoj sferi, premijer Abe je izjavio, kako je suglasan glede toga,  da obje zemlje nikada ne mogu prihvatiti postojanje atomskog oružja u rukama Sjeverne Koreje.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like