Od Deutsche Bank zatražili podatke o Trumpovim računima u sklopu istrage o ruskoj umiješanosti u američke izbore

Posebni istražitelj, koji se bavi istragom umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016.g., Robert Miller, zamolio je najveću njemačku banku, Deutsche Bank, dostavu podataka o računima predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Njemačka banka, jedna od najvećih svjetskih banaka, prije nekoliko tjedana dobila je zamolbu za dostavu informacija o pojedinim računima i kreditnim operacijama, izjavio je Reutersov izvor, ne navodeći detalje.Ključne dokumente o tome banka je u međuvremenu predala, kazao je taj izvor.

O istom upitu Deutsche Banku priopćio je i njemački medij Handelsblatt.

Deutsche Bank je Trump Organizationu doznačio kredite na stotine milijuna dolara za projekte u sferi nekretnina. Ta je banka jedna od malobrojnih velikih kreditora koji su posljednje desetljeće Trumpu dodjeljivali kredite na velike iznose. Niz bankrota u njegovom hoteljerskom biznisu i kazinima 1990.-ih godina ponukali su Wall-Street na zabrinutost glede daljnjeg Trumpovog kreditiranja.

Međutim, Jay Sekulow, jedan od najboljih Trumpovih odvjetnika, izjavio je, kako Deutsche Bank nije dobio nikakve upite za dostavu financijskih dokumenata koji se odnose na Donalda Trumpa, u okviru spomenute istrage o ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore. Sekulow je za Reuters te informacije nazvao „lažnim“, što je „potvrđeno i u banci i kroz druge izvore“.
Američki izvor, upoznat s Millerovom istragom, za Reuters je izjavio kako je cilj te zamolbe bilo pojašnjenje, je li Deutsche Bank prodao neke hipotekarne i druge Trumpove kredite ruskoj VEB banci ili drugim ruskim bankama koje se sada nalaze pod američkim i sankcijama Europske unije.

Drugi američki službenik za Reuters je izjavio, kako se postavlja pitanje, „zašto su Trump i njegovi suradnici bili zainteresirani za poboljšanje odnosa s Rusijom u svojstvu glavnog vanjskopolitičkog prioriteta i jesu li u tome ulogu imali neki osobni stavovi“.





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like