Nikki Haley je pogriješila – SAD odgađaju nove sankcije protiv Rusije

Nastavljaju se „čudni“ vanjskopolitički potezi američke administracije. Riječi američke veleposlanice u UN-u, Nikki Haley, kako će SAD Rusiji uvesti nove sankcije treba smatrati kao „preuranjeni korak“, izazvan „vremenskom pogreškom“, izjavio je u utorak šef nacionalnog ekonomskog vijeća Bijele kuće Larry Kudlow.

„Ona je otišla unaprijed. Ona je uradila odličan posao, vrlo je profesionalna veleposlanica. Po tom pitanju (sankcije Rusiji) moglo se raditi o pogrešci u vremenu“, izjavio je Kudlow.

Istodobno je izjavio kako administracija nije odustala od te ideje i da je nastavlja razmatrati u svojstvu „kažnjavanja“ suradnje Moskve s Damaskom. Tu su informaciju potvrdili i u State Departmentu.

Podsjećamo: u prošlu nedjelju je Nikki Haley izjavila kako SAD već u ponedjeljak uvode nove sankcije protiv Rusije i da će se one odnositi na tvrtke koje Siriji isporučuju tehnologiju dvostruke primjene. Kasnije je i The Washington Post izvijestio kako je predsjednik Donald Trump odlučio odložiti nove proturuske sankcije, jer „nije uvjeren u njihovu nužnost“.

Početkom travnja američko Ministarstvo financija obznanilo je informaciju o novim sankcijama protiv Rusije, a na sankcijskom spisku našli su se pojedini ruski krupni biznismeni i njihove tvrtke, ali i pojedine državne tvrtke.

Ruski parlament je već obznanio okvirne protumjere prema Washingtonu, a odgovarajući zakon o tome trebao bi biti usvojen 3. svibnja.





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like