Netanjahu nezadovoljan ruskim stavom po pitanju otvaranja iranske pomorske baze u Siriji

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu dao je intervju za američki Fox News, u kojem se oštro usprotivio navodnim iranskim planovima za otvaranjem pomorske baze na sirijskoj sredozemnoj obali.

Netanjahu je već ranije optužio Iran zbog namjere otvaranja vojno-pomorske baze u Siriji, neovisno o tome što je zamjenik zapovjednika Korpusa straže islamske revolucije Rasul Sanai Rad izjavio kako Iran takvih planova nema.

„Oni (Iranci, op. GN.) su došli u Siriju, oni su željeli tamo izgraditi pomorsku bazu na Sredozemnom moru. Možete li zamisliti iranske podmornice u Sredozemnom moru? Tamo je vaša 6. flota, naše brodovlje. Želite li da tamo budu Iranci? Ne.“, kazao je izraelski premijer u svom intervjuu američkom mediju.

„Ja sam predsjedniku Putinu kazao kako to nije dobra ideja… Rekao sam, kako to nije ni u čijem interesu, tako niti u ruskom. Ali nisam čuo nikakve uvjerljive argumente (od strane ruskog predsjednika, op. GN.)“, izjavio je izraelski premijer Netanjahu.

Podsjećamo kako je premijer Netanjahu bio u službenom posjetu Rusiji u ožujku ove godine, kojom prigodom je razgovarao s ruskim predsjednikom Putinom nekoliko sati. Glavna tema razgovora bila je izraelska želja za suprostavljanje iranskom nastojanju za njegovim učvršćenjem u Siriji, u kontekstu procesa rješavanja sukoba u toj državi.

 





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like