Lavrov: SAD sprema nove sankcije, Rusija priprema odgovor

Stupanje na snagu novih američkih sankcija protiv Rusije neizbježno će se odraziti na odnose između dviju zemalja, izjavio je u četvrtak, 28. prosinca, ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov.

Rusija će, kazao je Lavrov u intervjuu za „Interfaks“, odgovoriti na bilo kakve neprijateljske poteze. „Sjedinjene Države poduzimaju neprijateljske poteze protiv naše zemlje. Provedba zakona „O suprostavljanju protivnicima Amerike posredstvom sankcija“ neizbježno će se odraziti na odnose. Pri tom Washington precijenjuje svoje mogućnosti: rusko gospodarstvo nije se samo prilagodilo, već i vratilo na put rasta…“, kazao je ruski ministar vanjskih poslova.

Početkom iduće godine na snagu stupaju ljetos izglasane nove proturuske sankcije prema njezinom energetskom i obrambenom sektoru, što zabrinjava rusku stranu. „Na bilo koje neprijateljske poteze protiv Rusije i naših državljana mi smo odgovarali i odgovarat ćemo i dalje, na način koji nama najviše odgovara“, naglasio je Lavrov.

Pri tom je ruski ministar izrazio nadu, kako će „Washington s vremenom ipak  spoznati besmislenost pritiska na našu državu“.

„Čim se prije pojedini američki političari oslobode iluzija o tome da se Rusiju može ustrašiti sankcijskim mjerama ili demonstracijom vojnog potencijala, to će biti bolje za sve, uključno i njih same. To ne bi pozitivno utjecalo samo na atmosferu rusko-američkih odnosa, već bi omogućilo i učinkovitije rješavanje globalnih i regionalnih problema, koji stoje pred čitavom međunarodnom zajednicom“, zaključio je ruski ministar vanjskih poslova.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like