Kongres Flynnu ne želi dati imunitet, u zamjenu za svjedočenje o ruskom utjecaju na američke izbore

Vijeće za obavještajne poslove američkog Senata odbacilo je zahtjev  bivšeg savjetnika američkog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna za izdavanje imuniteta od kaznenog progona, u zamjenu za svjedočenje o ruskoj umješanosti u američke predsjedničke izbore.

U Senatu je priopćeno kako se Flynnova molba neće razmatrati „u svakom slučaju – ne sada“, ali ne isključuju mogućnost pristajanja na taj kompromis u doglednoj budućnosti. Takva odluka obrazložena je potrebom da se najprije saslušaju i drugi svjedoci i poluče nužni dokumenti. Navodno, dokumenti bi mogli sadržavati podatke o mogućoj Flynnovoj predaji informacija kojima je raspolagao drugim državama.

Nedavno je objavljeno kako je bivši Trumpov savjetnik spreman dati dokaze FBI-ju i Kongresu u zamjenu za imunitet od kaznenog progona, a predsjednik Trump je podržao tu njegovu odluku, označivši događaje u Kongresu kao „lov na vještice povijesnih razmjera“.

Geopolitika.News podsjeća, kako je zbog velikog medijskog i političkog pristiska na Michaela Flynna, zbog njegovih navodnih kontakata sa službenicima ruskog veleposlanstva u Washingtonu u vrijeme američke predizborne kampanje, on vrlo brzo nakon svog izbora na položaj predsjednikova savjetnika za nacionalnu sigurnost bio primoran dati ostavku. Taj čin je usljedio nakon što su u medijima objavljene vijesti, da je Flynn dao lažne informacije američkom potpredsjedniku Mikeu Penceu o sadržaju svojih razgovora s ruskim veleposlanikom u SAD-u Sergejem Kisljakom.

Rusija je u više navrata odbacivala optužbe o svojoj umješanosti u američke predsjedničke izbore, a takve optužbe opovrgava i Bijela kuća.

 





 

 

 





 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like