Kijev pripremio novi zakon o reintegraciji Donbassa

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je 14. lipnja, u vrijeme posjete teritoriju pod nadzorom ukrajinskih snaga u regiji Donjeck, kako je službeni Kijev pripremio novi zakon o reintegraciji Donbassa.

„Na moj zahtjev razrađen je projekt zakona koji se zove „O reintegraciji okupiranih teritorija Donbassa“. On će obuhvatiti čitav niz mjera i koraka koje će biti potrebno uspostaviti za osiguranje reintegracije, za uspostavu pravnog poretka“, izjavio je predsjednik Porošenko. Pritom je naglasio kako se „zakon zasniva na Minskim sporazumima“ i da u njegovoj pripremi sudjeluju stručnjaci i parlamentarni zastupnici.

Također je kazao kako će se nastaviti političko-diplomatski napori „koji su već dali rezultat“, pričemu je spomenuo proturuske sankcije. Petro Porošenko je dodao, kako u sadašnjem trenutku nije moguće obustaviti Protuterorističku operaciju u Donbassu, riječima: „Ukoliko mi zaustavimo Protuterorističku akciju i onemogućimo vojnicima pravo djelovanja sukladno uvjetima agresije, ostavili bismo Ukrajinu nezaštićenom.“

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like