Izraelci u Siriji snimili zrakoplov A-50, rusku verziju američkog AWACS-a (Video)

Specijalizirani portal Defence News piše, kako satelitski podatci izraelske tvrtke ImageSat International ukazuju da je najmanje jedan ruski zrakoplov za daljinsko elektroničko izviđanje A-50 došao u Siriju

Snimke su napravljene 3. svibnja i po prvi put danas objavljene na sajtu spomenutog portala. Ispod fotografije je navedeno kako se zrakoplov A-50 nalazi u ruskoj zračnoj bazi u sirijskoj Latakiji.

​Defence News je prenio riječi zapovjednika Glavnog stožera ruske vojske generala Sergeja Rudskoja, koji je još krajem travnja priopćio kako će Rusija u Siriji razmjestiti sustave upravljanja na više razina, koji će joj omogućiti nadzor cjelokupnog sirijskog zračnog prostora. Te najave po prvi put su se čule iz ruskih obavještajnih izvora još neposredno nakon američkih raketnih napada na sirijsku zrakoplovnu bazu u regiji Homs prije mjesec dana. Tada je iz krugova bliskih državnoj vlasti javno rečeno kako će Rusija isporučiti sirijskoj vojsci suvremene PRO sustave ali i ojačati vlastite vojne efektive, poglavito sredstva za radio-elektroničko izviđanje koja su tranutačno nedostatna s obzirom na permanentnu militarizaciju šireg prostora.

 

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like