„Islamska država“ napala sirijsku vojsku istodobno s američkim raketnim napadom

Borci terorističke organizacije „Islamska država“ napali su položaje sirijske vojske na istoku regije Homs, na prometnici Homs-Palmira, istodobno s američkim raketnim napadom na sirijsku zrakolpovnu bazu „Shaayrat“ smještenu u toj regiji, priopćili su ruski izvori.

ISIL-ovi borci napali su jedan od obrambenih položaja sirijske vojske koji se nalazi uz spomenutu prometnicu. Napad su započeli u 2 sata ujutro, a zauzeto područje držali su pod nadzorom nešto više od sat vremena dok sirijskoj vojsci nije prispjelo pojačanje, nakon čega su džihadiste počeli potiskivati sa zauzetog područja u dubinu pustinje.

Zrakoplovna baza Shaayrat, koju su rano jutros napale američke krstareće rakete Tomahawk, gotovo je u potpunosti uništena, a do sada je sirijskoj vojsci najviše služila za vođenje vojnih operacija protiv „Islamske države“ na istoku regije Homs, u tom smislu i u zoni drevnog grada Palmire.

Podsjećamo kako se prije nekoliko mjeseci u Zapadnim medijima pojavila vijest o tome, da Rusija, osim zračne baze Hmeimim pokraj Latakije, namjerava otvoriti i svoju drugu zračnu bazu upravo u spomenutoj sirijskoj bazi Shaayrat. Rusko Ministarstvo obrane tu je vijest opovrgnulo kao potpuno neistinitu.

 

 





 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like