Iranski general: među „pobunjenicima“ bilo je terorističkih elemenata

Sedmodnevni masovni prosvjedi u Iranu, koji su počeli 28. prosinca u gradu Mešhedu i brzo se proširili i na ostale velike iranske gradove, završili su, po svemu sudeći, potpunim neuspjehom. Na ulice iranskih gradova jučer su izišli desetci tisuća prosvjednika koji su davali potporu službenoj vladi i državnom vrhu zemlje, uz uobičajene protuameričke i protuizraelske parole.

Na tu temu danas se oglasio i zapovjednik moćne iranske vojne organizacije – Korpus straže islamske revolucije – brigadni general Mohammad Ali Jafari, izvjestila je agencija Tasnim. Izjavio je, kako su mnogi „pobunjenici“, uhićeni u Iranu zbog sudjelovanja u neredima, prošli obuku u kampovima terorističke organizacije „Mudžahedin-e-Halk“ i da su „iranski neprijatelji stvorili teroriste „Islamske države“ za provođenje subverzivnih operacija“.

Iranski je general ukazao na učinkovite poteze Korpusa straže i drugih sigurnosnih službi Irana, koji su se provodili uz uporabu „male sile“. „Postrojbe Korpusa straže islamske revolucije proveli su ograničene operacije samo u tri regije – Isfahan, Lurestan i Hamedan, za neutralizaciju pobune“, izjavio je general Jafari i proglasio završetak „pobune“ u iranskim gradovima.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like