Hoćeš mir, pripremaj se za rat: Iznenadne vojne vježbe u Rusiji (Video)

Nakon što smo danas objavili vijest o američko-bugarskom rujanskom zračnom patroliranju crnomorskom regijom, prispjela je vijest i o iznenadnoj ruskoj vojnoj vježbi postrojbi Južnog, Zapadnog i Središnjeg vojnog okruga, kao i Sjeverne flote, zapovjedništva Zračno-svemirskih snaga i zapovjedništva Zračno-desantne vojske. O vježbi, započetoj 25. kolovoza u 7:00 sati, izvjestio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu, priopćivši kako su te snage stavljene u stanje pune bojne spremnosti.

Vježba, o kojoj su izvješćeni inozemni vojni atašei, trajat će od 25. – 31. kolovoza, a njezin cilj je provjera sposobnosti Zapadnog i Središnjeg vojnog okruga za prebacivanje snaga u jugo-zapadnom strateškom smjeru. Radi se o najvećoj vježbi ruske vojske u posljednjih godinu i pol dana i nesumnjivo je signal američkim i NATO-vim vojnim stratezima glede njihovih vojnih aktivnosti po liniji sjever-jug uz zapadne ruske granice, tj. u smjeru Baltik – Crno more.

NATO je izjavio kako ove ruske vježbe zabrinjavaju savez i podsjetio kako su sve države dužne ranije izvjestiti OESS o predstojećim vojnim vježbama. „NATO nikada nije izvodio iznenadne vježbe još od kraja Hladnog rata. NATO je otvoren. Mi isto očekujemo i od Rusije“, izvjestio je neimenovani dužnosnik tog vojnog saveza.

Međutim, ove vojne vježbe predstavljaju samo uvertiru i pripremu za skore ruske strateške vojne vježbe „Kavkaz-2016“. A upravo su one zaintrigirale NATO-ve dužnosnike koji su prije nekoliko tjedana od Rusije službeno zatražili odobrenje pristupa tim vježbama i njihovih časnika za nadzor, jednako kao što NATO poziva i ruske promatrače prigodom izvođenja svojih vježbi.

Zveckanje oružjem i pokazivanje mišića na relaciji Istok – Zapad nastavlja se i dalje kao dio psihološko-propagandnog stroja, pokrenutog u političke svrhe unutar započetog globalnog preustroja svijeta i repozicioniranja snaga usmjerenih za uspostavu političke i gospodarske dominacije nad što većim dijelom svijeta. Oni optimističniji ovo stanje promatraju kroz staru frazu: „želiš mir, pripremaj se za rat“.





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like