Hillary Clinton optužila ruske obavještajne službe za pad servera DS

U programu američkog TV kanala Fox News, kandidatkinja Demokratske stranke za predsjednika SAD-a Hillary Clinton optužila je ruske obavještajne službe za nedavni pad servera Demokratske stranke.

Izjavila je kako „mi znamo“ da su „oni organizirali“ mnoge od e-pisama, a „također znamo kako je Donald Trump pokazao vrlo problematičnu želju podržati Putina“. Hillary Clinton je navela kako se radi o pokušaju ruskog utjecanja na američke predsjedničke izbore i demokraciju.

Na upit o tome, smatra li ona da Rusija dobiva izborom Donalda Trumpa za predsjednika Amerike, Clinton je odgovorila kako neće žuriti s takvim zaključcima. Dodala je kako „Trump hvali Putina“ bez obzira na moguće ruske želje za utjecaj na izbore, a to zadire i u pitanja nacionalne sigurnosti.

Podsjećamo kako se padom servera Demokratske stranke, na saitu Wikileaks pojavilo 19 tisuća pisama iz kojih se isčitava kako je stranački aparat u vrijeme unutarstranačkih izbora (za službenog stranačkog predsjedničkog kandidata) svo vrijeme radio u korist Hillary Clinton, a protiv njezinog protukandidata Sandersa.

Službena Moskva optužbe o svojoj umješanosti u hakerske napade na američku Demokratsku stranku naziva apsurdom „koji graniči s glupošću“.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like