Erdogan: direktna željeznička veza od Londona do Kine

U glavnom gradu Azerbajdžana Bakuu održava se svečanost povodom sutrašnjeg službenog otvaranja željezničke pruge Baku-Tbilisi (Gruzija)-Kars (Turska), na kojoj sudjeluju predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliev, gruzijski premijer Georgij Kvirikashvili i turski predsjednik Recep Erdogan, ali i predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbaev i premijer Uzbekistana Abdulla Aripov.

Željeznička pruga BTK trebala bi biti dio budućeg Središnjeg (Centralnog) prometnog koridora koji će povezivati Europu i Aziju, zaobilazeći Rusiju. Radi se o zajedničkom projektu tih triju država, koji je financirao azerbajdžanski Državni naftni fond temeljem ukaza predsjednika Alieva od 21. veljače 2007. g. Te godine gradnja je i počela ali se više puta zaustavljala zbog čega je i kasnilo planirno puštanje pruge u promet. Za izgradnju dijela pruge kroz Gruziju, Azerbajdžan je toj zemlji dodijelio kredit u iznosu od 775 milijuna dolara uz 2% kamata na godišnjoj razini.

Pruga BTK duga je 826 kilometara, a u sklopu tog projekta izgrađena je nova dionica duga 105 kilometara, od koje je 76 km na teritoriju Turske, a 29 kilometara na teritoriju Gruzije. U Gruziji je rekonstruirano još 183 kilometra pruge nužno za povećanje propusnog kapaciteta do 15 milijuna tona tereta godišnje. Vrh propusnosti koridora BTK bit će 17 milijuna tona tereta. U početnoj fazi planira se prevesti milijun putnika i 6,5 milijuna tona tereta na godinu. Na gruzijskom dijelu pruge planirano je zaposliti 2500 radnika.

U današnjem intervjuu gruzijskim medijima, turski čelnik Erdogan izjavio je kako ova pruga ima stratešku važnost za čitavu regiju, a prije svega za Azerbajdžan, Gruziju i Tursku. „Na ovaj način mi objavljujemo o izgradnji direktne željezničke veze između Londona i Kine“, izjavio je turski predsjednik. Sada prijevoz tereta iz Kine do Velike Britanije, Francuske, Njemačke i drugih europskih država po Južnom i Sjevernom koridioru , uključno i morski put, traje 45-62 dana, kazao je turski vođa i dodao, kako se „puštanjem u promet pruge BTK taj put skraćuje za 12-15 dana“.

Erdogan je dodao, kako količina roba koje iz Kine stižu u Europu iznosi više od 240 milijuna tona (godišnje) i da, ukoliko „po Središnjem koridoru, koji prolazi kroz naše države, bude prolazilo barem 10% tih roba, to će biti 24 milijuna tona. Prevozit će ih biti jednostavnije prugom BTK zbog uštede vremena i, uvjeren je turski predsjednik, taj će razlog biti dovoljan za pretvaranje BTK  i Središnjeg prometnog koridora u važan dio povijesnog Puta svile. Predsjednik Erdogan je dodao, kako će ti prometni projekti, „osim ekonomske koristi, osiguravati i mir, sigurnost, stabilnost i socijalno blagostanje“ i pridonjeti „razvoju naših država u globalnim razmjerima“.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like