Daily Sabah: SAD ne okrivljuje Kurde za uništeni turski tenk

Predvođena Sjedinjenim Američkim Državama, koalicija za borbu protiv terorističke organizacije „Islamska država“ ne osuđuje napad kurdskih militanata na tursku vojsku južnije od Džarablusa.

U subotu, 27. kolovoza, turske oružane snage pretrpjele su prve ratne gubitke od početka invazije na Siriju, ali SAD i njihovi saveznici u protuterorističkoj koaliciji nisu za to osudili „Postrojbe za narodnu zaštitu“ (YPG) sirijskih Kurda, piše turski Daily Sabah.

Zapovijednici koalicijskih snaga u regiji pozvale su „turskog saveznika i suradničke skupine Sirije“ da se usredotoče na borbu sa zajedničkim neprijateljem („Islamskom državom“, op.GN.). Prema naredbama, u kojima glavnu ulogu imaju američki generali, kako bi se izbjegli daljnji sukobi između turske vojske i kurdskih dobrovoljaca potrebno je ujediniti snage za rušenje „Islamske države“, navodi turski medij.

Militanti YPG-a su, 7 km južnije od Džarablusa, protutenkovskom raketom „Kornet“ ruske proizvodnje uništili jedan turski tenk – izvješćuje Daily Sabah. Pritom je poginuo i jedan turski vojnik.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like