O nama

Poštovani čitatelji specijaliziranog portala Geopolitika.News!

Nakon eksperimentalne faze i više nego pozitivne reakcije od strane naših cijenjenih čitatelja, koja je nadvisila sva naša prvotna očekivanja, i službeno smo startali s novim medijskim projektom Geopolitika.news, potpuno drukčijim od svih drugih na hrvatskom medijskom prostoru, a usudio bih se reći i znatno šire.

Ono što nas je ponukalo na njegovo pokretanje, u prvom redu je spoznaja o zabrinjavajućoj razini političke svijesti i zrelosti hrvatskoga naroda, poglavito kada je riječ o vanjskoj politici, konjukturi međunarodnih odnosa i njihovoj povijesnoj uvjetovanosti, pozicijama glavnih svjetskih središta moći i njihovim refleksijama na aktualni razvoj ukupnih društvenih, političkih i gospodarskih procesa u globaliziranom svijetu.

Osim toga, aktualni turbulentni geopolitički i geoekonomski procesi, kao i nova geostrateška pozicioniranja praćena povišenjem latentnih i već otpočetih vojnih sukoba višeg ili nižeg intenziteta, pred našim očima oblikuju novu globalnu sliku svijeta koja prijeti nestankom malih naroda sa svjetske političke pozornice (ne zbog njihove veličine već isključivo zbog stupnja političke neobrazovanosti pa i političke nekulture, koja onda ne ostavlja prostora za iznalaženje onih predvodničkih političkih snaga koje su sposobne iznijeti teret povijesne odgovornosti za stanje nacije i države u neizvjesnim prijelaznim globalizacijskim vremenima). A opasna vremena uvjek su tijekom povijesti težila iznalaženju hrabrih ali i mudrih ljudi. Neuspjeh njihovog pronalaska u pravilu je za male narode imao katastrofalne pa i pogubne posljedice, koje su nerjetko rezultirale i njihovim potpunim fizičkim nestankom s lica zemlje, o čemu svjedoče primjeri od drevnih biblijskih vremena pa do suvremenog doba ljudske civilizacije.
Specijalizirani portal Geopolitika.News, u svojim analizama svjetskih i regionalnih kriznih žarišta i prosudbama njihovih budućih kretanja, rukovodi se isključivo profesionalnim i znanstvenim pristupom, maksimalno izbjegavajući svugdje u svijetu rastući navijačko-propagandistički trend unutar ove složene profesije, koji je onda degradira i obezvrjeđuje, svodeći je na razinu tematike kojom se svatko može baviti.

U potpunosti smo svjesni kako zbog takvog pristupa, u kojem emocije i navijačke strasti ustupaju mjesto činjenicama, možemo izazivati i negativne reakcije onih koji se u geopolitiku i analitiku ne razumiju dovoljno, ili im jednostavno smetaju stavovi koji ne idu u prilog njihovom pogledu na svijet, njihovim ovim ili onim favoritima.
Međutim, uvjereni smo, kako upravo nepristranošću i profesionalizmom možemo osigurati povjerenje naših vjernih čitatelja i širiti njihov krug daleko izvan granica Hrvatske. Jer samo Istina vodi u puninu slobode, dok je najveća rušilačka sila – neznanje.

Redakcija specijaliziranog portala Geopolitika.News od srca vam želi ugodno druženje s našim vrsnim analitičarima, u nadi da ćemo barem malo uspjeti pridonjeti ciljevima koje smo ispred sebe tako ambiciozno postavili.

S poštovanjem,

Glavni urednik
Zoran Meter

By